Waarom kan ik wel bellen maar niet gebeld worden?
Last Updated about a month ago

Om te kunnen bellen over VoIP moeten er een aantal poorten op uw firewall open staan. Dit is noodzakelijk omdat anders het VoIP verkeer wordt geblokkeerd. Om er bij verbindingsproblemen zeker van te zijn dat de firewall geen inkomende gesprekken blokkeert, kunt u het beste tijdelijk de firewall uitzetten.

Er zijn verschillende soorten firewalls, meestal worden deze onderverdeeld in software-matige firewalls en hardware-matige firewalls. Het is mogelijk dat u over beide beschikt.

Software firewall

De software matige firewall (personal firewall) is een programma dat op uw pc is geïnstalleerd.

Hardware firewall

Een (WiFi-)router beschikt meestal over een firewall. Ook zijn er speciale hardware firewalls. Deze firewalls zijn op diverse manieren bereikbaar. Raadpleeg eventueel uw systeembeheerder voor het wijzigen van de firewall.

Open de volgende poorten van de firewall:

• SIP: 5060 / tcp
  • SIP: 5060 / udp
  • RTP: 10000 – 20000 / udp